Lessen voor volwassenen..

Wat is nu leuker dan je eigen creaties te scheppen?

Als een workshop voor u niet voldoende is, kunt u bij mij terecht voor een cursus “draaien” of “boetseren”.
Deze lessen vinden plaats in mijn eigen lesruimte, achter de werkplaats.
Ik hou opzettelijk de cursusgroepjes klein, om iedere leerling individuele aandacht te kunnen geven.

Draaien:
Beginners leer ik rustig en stap-voor-stap mijn draaitechnieken. Om de basis goed onder de knie te krijgen, beginnen we met kleine werkstukjes, zodat u ervaart hoe de klei reageert onder uw handen. Naarmate uw kennis en ervaring groeit en u baas over de klei wordt, geef ik opdrachten, die aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. Zo leert u werkstukken maken die van hetzelfde gewicht en vorm zijn. (bijvoorbeeld een set bekers of kommen)

Heeft u in het verleden elders les gehad, dan bouw ik verder op de ervaring die u al heeft en schaaf uw technieken bij, indien nodig.

Naast het draaien, komen uiteraard ook het afwerken en decoreren aan de orde, zoals werken met verschillende kleuren klei en glazuren.

Vanwege de individuele aandacht, kan elke leerling in eigen tempo werken en groeien.

Boetseren:
Bij de boetseerlessen leert de beginnende cursist eerst wat klei is, wat het doet, wat je er mee kunt.
Daarna leer ik u in een aantal lessen diverse technieken en u, per techniek, eerst werkstukken gaat maken naar mijn voorbeeld. Daarna gaat u de geleerde techniek in vrije opdrachten oefenen. Naarmate de cursus vordert en u steeds meer vrije opdrachten krijgt, leert u, naar eigen inzicht, technieken te combineren en zelf te zien welke techniek bij wel soort werkstuk nodig is.

Heeft u in het verleden elders les gehad, dan bouw ik verder op de ervaring die u al heeft en schaaf uw technieken bij, indien nodig.

Net als bij het draaien, worden de boetseerlessen ook in kleine groepjes gegeven, waardoor individuele aandacht is gewaarborgd en elke cursist in zijn/haar eigen tempo kan werken.

 

Maximaal aantal deelnemers per cursus bedraagt 6 personen.
Kosten: €260,= exclusief materialen...
U mag uw eigen materialen meenemen, maar deze kunt u ook via mij aanschaffen.
Een cursusblok omvat 10 lessen van 2,5 uur en de blokken kunt u aaneengesloten volgen....  • Les.
  • Les
  • les
  • les
  • les.